Erikoiskaapelit

Valmistamme myös vakiotuotteistamme poikkeavia kaapeleita asiakkaan toivomusten mukaan. Räätälöity kaapelituote suunnitellaan yhdessä asiakkaan kanssa huomioiden vallitsevat standardit ja määräykset. Raaka-ainevalinnoissa pyrimme löytämään oikeanlaiset materiaalit esimerkiksi käyttölämpötilojen, liuotinkestoisuuden, taipuisuuden ja muiden kaapeliominaisuuksien suhteen.
Esimerkkejä valmistamistamme erikoiskaapeleistamme:

Esimerkkinä hybridikaapelit

Hybribikaapeleissa voidaan saman ulkovaipan alle laittaa erilaisia johtoja, kaapeleita, valokuitukaapeleita, kannatinelementtejä ja ilmaputkia.

Hybridikaapelin etuja ovat yhtenäinen suojavaippa käytettävien elementtien päällä. Asentaminen kohteeseen helpottuu, kun kaikki tarvittavat elementit on kerralla asennettu. Myös hybridikaapelin liitynnät voidaan tehdä etukäteen tuotanto-oloissa, jolloin kytkennän luotettavuus paranee.

Esimerkkinä kaapelit lentokenttien kiitoratojen lähestymisvaloille

Olemme yli vuosikymmenen ajan valmistaneet alihankintana kaapeleita lentokenttien lähestymisvalojärjestelmiin. Kaapelit ja niihin liitetyt oheiskomponentit (liittimet, muuntajat ja elektroniikkakortit) ovat korkealaatuisia ja takaavat luotettavan toiminnan haastavassa ympäristössä. Kaapeleiden oheiskomponentteineen tulee kestää suuria lämpötilavaihteluita, vettä, jäätä, kerosiinia ja jäätymisenestoaineita. Saumattomien liityntöjen kaapelin vaipan ja oheiskomponenttien välillä on oltava virheettömät, jotta nesteitä ei kulkeutuisi järjestelmään. Saumaton liitos ja kapselointi tehdään kaapelien ja oheiskomponenttien välille ruiskupuristamalla oheiskomponentin päälle samaa muovimateriaalia, jota on käytetty kaapelin vaipan valmistukseen. Näin saadaan aikaiseksi saumaton ja pitävä liitos. Tätä osaamista voidaan hyödyntää muissakin erittäin vaativissa sovelluskohteissa, joissa vaaditaan liuotinkestoisuutta ja laajaa lämpötilan käyttöaluetta.


Lisätietoja antaa

Peter Jokinen
peter.jokinen@kajote.fi
0400 422 865

Tuoteryhmät

Avojohtimet
Johdot ja kaapelit < 75V
Johdot ja kaapelit < 750 V
Mies mastossa
Johdot ja kaapelit < 10 kV
Erikoiskaapelit
Kelat ja pakkaukset